Restauratiefoto’s

In de werkplaats van aannemersbedrijf van Laar wordt stevig doorgewerkt aan het maken van nieuwe staldeuren voor Erve IJzerman.

De staldeuren zijn voor een groot deel verwijderd en naar de werkplaats gebracht. Daar worden ze ontdaan van het hang- en sluitwerk. Het was nog een hele zoektocht om een smederij te vinden die het herstel hiervan voor zijn rekening kon nemen. Die is uiteindelijk gevonden in Arnhem. Het ijzer wordt gezandstraald en waar nodig hersteld. In de werkplaats aan de Vlijtweg in Wapenveld liggen grote stapels planken gereed om verwerkt te worden. Een enkele deur wordt gerestaureerd maar de meeste deuren moeten volledig vernieuwd worden. Ook het voegwerk wordt aangepakt. 

Bij de restauratie van Erve IJzerman is begonnen met de restauratie van de voeren in de keuken, gang en toilet. En dat is een enorme klus.

Het verwijderen en weer gebruik gereed maken, wordt uitgevoerd door gespecialiseerde medewerkers van Lagemaat Sloopwerken uit Heerde onder supervisie van bouwbedrijf van Laar.
De medewerkers van Lagemaat draaien er hun hand niet voor om. Ingepakt om gevrijwaard te zijn voor het stof, staan ze uur na uur te slijpen. “We doen meer bijzondere klussen maar ook deze is weer heel apart”, laat het duo weten.