Over ons

Op zaterdag 16 juni 2018 is ‘het Zuivelmuseum in wording’ opengesteld voor publiek.
Vooralsnog alleen op de zaterdagen van 10.00 tot 16.00 uur kunt u de vorderingen van de opbouw van het museum ter plekke volgen.
Er is een klein gedeelte van de collectie reeds te zien. Het overgrote deel wordt momenteel in het museumdepot uitgepakt en geregistreerd voordat het een plekje in het museum zal krijgen.
De opbouw van de museum collectie vind dus in kleine stapjes plaats. Ook de verbouw en inrichting zal een doorlopend proces zijn gedurende zeker 1 – 2 jaar.
Het bestuur van het Zuivelmuseum heeft gekozen voor deze aanpak omdat de plannen voor de oprichting van het Zuivelmuseum in Wapenveld reeds 8 jaar aan voorbereidingen hebben gekost en zij menen niet langer meer te moeten wachten voordat het publiek van een deel van deze unieke collectie kan genieten.
Naast het Zuivelmuseum is in enkele kamers van het woonhuis van de boerderij ook de bewonersgeschiedenis te beleven.
Eén van de kamers is ingericht met de geschiedenis van de later beroemde schrijfster Annie Oosterbroek-Dutschun. Zij schreef de Annemarie-trilogie die zich afspeelt op Erve IJzerman.
Tevens is er nog een in prima staat verkerende rosmolen te bewonderen.
In de oude varkensstal is het Horeca gedeelte ondergebracht waar u na uw wandeling, fietstocht of een bezoek aan het museum kunt genieten van een hapje en een drankje.
Voor 2018 is de bijzondere entree prijs van € 2.50 van toepassing, kinderen in de basisschoolleeftijd hebben gratis toegang.
Hiermee ondersteunt u de verdere voortgang en ontwikkeling van het museumcomplex.
Wie voor 15,00 euro ‘Vriend(in)’ is of wordt van Erve IJzerman heeft het hele jaar 2018 gratis toegang om zo de voortgang te kunnen volgen.
Het museum is gevestigd aan de Kanaaldijk 63 te Wapenveld.