Overhandiging sleutel

Herman van der Stege heeft namens het bestuur van de stichting Erve IJzerman de nieuwe sleutels in ontvangst genomen uit handen van Bas Post namens eigenaar BOEi. De weg is voor de stichting nu weer vrij om de volgende stappen te zetten.
Dit voorjaar is in opdracht van eigenaar BOEi het tweede deel van de restauratie uitgevoerd. Deuren en luiken zijn vervangen, kozijnen en voegwerk hersteld en vooral het herstel van de vloeren in de keuken, gang en enkele kamers boven de kelder was een uitdagende klus. Gedurende de restauratie kon de stichting Erve IJzerman geen gebruik maken van de boerderij. Die was deze zomer dan ook – op enkele uitzonderingen na – gesloten voor bezoekers.
Maar nu kan de stichting weer op volle kracht vooruit. Al moeten er nog wel wat werkzaamheden worden uitgevoerd zoals het herstel van het stucwerk buiten. In februari worden achter de grote staldeuren van elk van de drie schuren, glazen puien geplaatst. Maar vrijwilligers zijn inmiddels begonnen met de schoonmaak van de boerderij en het terugplaatsen van het inventaris. En Els Thijssen Museumadvies werkt met de werkgroepen bewoningsgeschiedenis en zuivelhistorie aan de invulling van de museumfunctie. Ondertussen moeten ook nog allerlei financiƫle en juridische zaken geregeld worden. Opzet is dat Erve IJzerman vanaf het voorjaar 2020 echt kan functioneren als nationaal zuivelmuseum.
Op de foto neemt Herman van der Stege (r) de sleutels in ontvangst terwijl goed te zien is dat de buitenkant er weer prachtig uit ziet.